Burn-out, stress of depressieve gevoelens

Als je nergens zin in hebt, steeds moe bent en weinig zelfvertrouwen hebt, kan het zijn dat je last hebt van een burn-out. Maar het kunnen ook symptomen zijn die bij een depressie horen. Wat is het verschil tussen een burn-out en een depressie? We leggen het graag voor je uit.

Willen of kunnen

Lusteloosheid, een uitgeput gevoel, slaapproblemen, weinig zelfvertrouwen en concentratieproblemen. Symptomen die horen bij beide diagnoses. Het grote verschil zit in het willen of kunnen. ‘Wil’ je niet naar buiten om een boodschap te doen of ‘kun’ je het niet opbrengen om naar buiten te gaan voor een boodschap? Depressieve mensen ‘willen’ niet naar buiten. Je hebt nergens meer zin in. Mensen met een burn-out ‘kunnen’ het niet opbrengen om naar buiten te gaan. Ze willen wel, maar hebben de puf er niet voor.

Andere behandeling

Ervaar jij symptomen zoals lusteloosheid en slaapproblemen? Dan is het belangrijk om erachter te komen of het om een burn-out, stress of om een depressie gaat.  Voor mensen met een depressie is het belangrijk om weer dingen te gaan ondernemen, weer onder de mensen te komen. Lachen, het naar je zin hebben is het beste medicijn. Voor mensen met een burn-out is het belangrijk om het energielevel op peil te krijgen. Rust pakken wanneer je lijf je erom vraagt. Niet te snel weer aan de slag te gaan.

Hypnotherapie helpt jou de regie weer terug te krijgen over je leven!

Help, een burn-out! Wat nu? Steeds meer mensen komen met de diagnose burn-out, stress klachten of met een depressie bij een hulpverlener terecht. Welke meerwaarde biedt een hypnotherapeut voor deze cliënten? Lees in dit artikel hoe hypnotherapie helpt bij een burn- out. De volledige versie van dit artikel staat in het vakblad van de NBVH ‘hypnotherapie’, een special voor verwijzers.

De behandeling van burn-out door een hypnotherapeut bestaat uit vijf delen:

  • Ontlading, tot rust komen
  • Energie opladen
  • Achterhalen van de oorzaak
  • Stapsgewijs werken aan verandering
  • Preventie
 

Hypnotherapie kan zeer goed helpen bij een burn-out, stressklachten of bij depressieve gevoelens. Een hypnotherapeut kan zijn cliënt in trance begeleiden waardoor het stressniveau meetbaar daalt. Ook gaat tijdens de trance de bloeddruk omlaag en wordt de ademhaling rustiger. Daarnaast verlaagt de trance ook de spierspanning. Een hypnotherapeut kan zo zorgen voor stressontlading, waarna herstel plaats kan vinden. Dit wordt gevolgd door de opbouw van reserves.

Tijdens de trance geeft de hypnotherapeut hypnotische suggesties die het herstel en de opbouw van reserves bevorderen. Uit neurofysiologisch onderzoek komt naar voren dat hypnotische suggesties sterke veranderingen teweeg kunnen brengen in hersengebieden. Daarbij gaat het om dezelfde hersengebieden die bij daadwerkelijk beleefde ervaringen ook worden geactiveerd.    Dit blijkt uit fMRI-Studies (1Oakley & Halligan, 2010).

Tijdens de hypnose kan de hypnotherapeut explorerende technieken inzetten. Dit maakt inzichtelijk welke innerlijke overtuigingen, gedragingen en emoties de burn-out hebben veroorzaakt. Daarnaast werkt de hypnotherapeut ook aan verandering met cognitieve gedragstherapie. Met cognitieve gedragstherapie werkt de hypnotherapeut aan het veranderen van gedragspatronen die psychische en emotionele problemen in stand houden en het veranderen van je manier van denken. De combinatie van cognitieve en hypnose technieken blijkt vaak effectief (2 Reid, 2012).

Hypnotherapie helpt een toekomstige nieuwe burn-out voorkomen

Veel cliënten met een burn-out voelen zichzelf tekortschieten en willen daarom vaak zo snel mogelijk weer aan de slag. Dat idee wordt gevoed door hun neiging tot perfectionisme. Maar het is een grote valkuil om na het herstel weer te hard van stapel te lopen. Hypnotherapie helpt deze cliënten hun perfectionisme in de bron aan te pakken waardoor ze niet zo snel meer in hun oude gedrag zullen vervallen. Ze veranderen van een persoon die nooit tevreden was met zichzelf in iemand die handelt vanuit positieve zelfwaardering. Daardoor gaan ze ook beter luisteren naar hun eigen behoeftes en signalen.

Hypnotherapie helpt hierdoor bij een burn-out, stress en depressieve gevoelens, het geeft een meerwaarde in alle fasen van de behandeling. Deze therapie kan in relatief korte tijd de weg naar herstel helpen inzetten. Tevens helpt een hypnotherapeut een toekomstige burn-out voorkomen omdat de klacht bij de bron wordt aangepakt. Let wel; hypnotherapie is geen vervanging van medische hulp. Het is wel een fantastisch mooie ondersteuning om sneller uit de depressie of burn – out te komen!

Jouw investering
Bij Jolie hypnotherapie & coaching kun je losse sessies boeken, maar er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor meerdere afspraken in 1x te boeken. Dit is prijstechnisch aantrekkelijker.

Bij het boeken van 3 afspraken krijg je:

  • Intakegesprek
  • 3 sessies van 60-90 minuten minuten
  • Ondersteuning en advies/coaching
  • Samen voor € 415,00
  •  

Een losse sessie is uiteraard ook mogelijk, de prijs is dan € 150,00

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.