Regressie en traumaverwerking

Heb je een ingrijpende gebeurtenis achter de rug en blijft dat je maar achtervolgen in je dagelijks leven?
Trauma’s zijn er groot en klein. Iedereen maakt ze mee. Wellicht heb je recent iets meegemaakt, maar lukt het je niet om je leven weer op te pakken, zoals een auto ongeluk, een scheiding of een vervelende situatie op het werk. Misschien heb je last van een trauma vanuit je jeugd zoals misbruik, pesten, een overlijden of iets anders.

Trauma’s hoeven niet altijd uit een heel heftig iets voort te komen. Een trauma kan zelfs ontstaan zijn door een misverstand of miscommunicatie. Je hoeft je in het hier en nu niet eens te beseffen dat je een trauma hebt! Soms vertellen cliënten hoe fijn hun kindertijd is geweest. Er was veel warmte, begrip en ruimte. En toch doen ze wat ze doen. Ze twijfelen aan zichzelf, zijn bang om afgewezen te worden, stellen erg hoge eisen (aan anderen, maar ook vooral aan zichzelf). Ze vragen zich af wie ze zijn, trekken een muur op als een ander te dichtbij komt… Wanneer ik dan vraag hoe lang ze hier al mee rondlopen, krijg ik als antwoord: Oh, mijn hele leven al. Ook als baby? Nee, ….waarschijnlijk niet. Dat weet ik eigenlijk niet… Dus ergens  tussen nu en die vroege babytijd, zijn er dingen gebeurd die ervoor gezorgd hebben dat je je overlevingsmechanisme bent gaan ontwikkelen. Dat kunnen zoals gezegd kleine gebeurtenissen zijn, die je je misschien niet eens herinnert, soms is de oorzaak van het gedrag wel heel duidelijk. 

Trauma’s kunnen nog verder terug gaan, zoals tijdens je geboorte, of zelfs in een vorig leven.
Tijd om op een diepere laag te kijken naar wat er echt speelt, in je onderbewustzijn.
Met hypnose gaan we naar de kern van de traumatische gebeurtenis, zodat we die op een liefdevolle en zachte manier kunnen verwerken.

Trauma’s verwerken uit dit leven

Iedereen maakt ingrijpende gebeurtenissen mee in zijn of haar leven. Maar wat als een gebeurtenis zo ingrijpend was, dat je er nu in je dagelijkse leven nog steeds last van hebt? Misschien blijft de gebeurtenis wel de hele dag in je hoofd rondspoken, of droom je er s’nachts van. Grote kans dat je er al over gepraat hebt en misschien al verschillende hulpverleners gezien hebt, maar dat het niet (voldoende) geholpen heeft. Dat zou kunnen komen omdat je geprobeerd hebt om de gebeurtenis te verwerken op bewust niveau, terwijl je onderbewustzijn nog steeds alarmbellen laat afgaan als er iets getriggerd wordt rondom die gebeurtenis.

Hypnose helpt je om terug te gaan naar de ingrijpende gebeurtenis, en om die samen te verwerken. Omdat in hypnose het bewustzijn verlaagd is, is het kritisch denkend brein op de achtergrond en is er dus meer ruimte voor je onderbewuste gedachten. Ik combineer hierbij verschillende traumaverwerkingstechnieken, waaronder het Unieke Simpson Protocol. Soms is het bekijken van de gebeurtenis door de ogen van nu al genoeg voor heling. Omdat de problematiek waarmee jij rondloopt vaak al heel lang bij je is, kan de sessie heftige (vaak bevrijdende) emoties oproepen. Weet dat ik bij deze behandeling altijd een “veiligheidsbrug” voor je aanleg, dit zorgt ervoor dat wanneer jij het moeilijk hebt ik je altijd OOK TUSSENTIJDS kan en zal laten weten dat je veilig bent nu in het hier en nu.

 

Het aller fijnste is, dat is wat ik terug krijg van clienten, dat de verwerking in hypnose zo snel gaat. Je hoeft niet weken/maanden iedere keer weer door het trauma heen. Wanneer het vertrouwen tussen ons er is zijn 2 of 3 sessies meestal voldoende en voel jij je weer vrij!

Waar bestaat een sessie uit?

De eerste sessie bestaat meestal uit een uitgebreid intake gesprek, waarin we jouw probleem onder de loep nemen. Wanneer je er liever niet over praat is dit natuurlijk ook goed, dan kan ik je toch helpen d.m.v. het Unieke Simpson Protocol. Bij het Unieke Simpson Protocol hoef ik namelijk niet per se te weten waar het over gaat/ wat het probleem is.

Dit kan heel bevrijdend zijn voor sommige mensen. Wanneer de ergste stress/druk van het probleem af is kunnen wij er indien nodig altijd nog over praten. Ook dit hoeft niet!

Deze eerste sessie is zeer belangrijk om te kijken waar je staat en hoe wij gaan beginnen. Dit vormt de basis voor de rest van de therapie. Mijn ervaring leert dat de eerst sessie al heel veel inzicht zal geven in je probleem. Waarschijnlijk maakt het al wat los in jou en zul jij je na afloop veel “lichter” voelen. Regressietherapie of hypnotherapie neemt gemiddeld 60 tot 90 minuten in beslag. Je mag zelf kiezen of je tijdens de sessie liever ligt of zit. Ik raad je aan om de rest van de dag rustig aan te doen. Gun jezelf rust en drink voldoende water dit helpt bij je proces.

Wat als ik op de dag van de afspraak besluit dat ik liever niet in trance of hypnose ga?
In regressietherapie of hypnotherapie is het gebruikelijk te werken met trance. Ben je een keer te onrustig of voelt het niet goed voor jou? Geef dit dan aan bij binnenkomst, dan kijken wij wat er wel mag gebeuren, dit is geen probleem! Natuurlijk kijken wij wel of we jou in ieder geval op een andere manier kunnen laten ontspannen.

Ik volg ook therapie bij een andere behandelaar. Kan dit gewoon doorgaan naast regressietherapie?
Ik ben geen medicus. Dus als jij afspraken hebt staan met andere therapeuten en behandelaars, laat deze a.j.b. gewoon doorgaan. Hypnotherapie kan heel goed naast je andere therapie, dit vormt geen probleem.

Jouw investering is € 150,00 per sessie.

Je kunt er ook voor kiezen meerdere sessie’s in 1x te boeken. Bijvoorbeeld 3 sessie’s voor € 415,00

Deze sessie duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten, houd hier rekening mee in je agenda.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.