Angst en Fobie

Een fobie is een heftige angst voor bijvoorbeeld een specifieke situatie, dingen of dieren. De eerste en meest voor de hand liggende manier waarop een fobie ontstaat, is wanneer we een traumatische ervaring hebben waarbij wij ons bedreigt voelden. Een voorbeeld hiervan is het hebben van een slechte vliegtuig vlucht en vervolgens een vliegangst ontwikkelen of gebeten worden door een hond en vervolgens een hondenfobie ontwikkelen. Angst is een gevoel wat zorgt voor beperkingen. Het neemt je vrijheid af en beheerst je leven. Het zorgt voor paniek en stress. Angst is er in vele vormen. Angst voor spinnen, insecten, vliegangst, rij-angst, hoogtevrees, zo zijn er nog veel meer angsten en fobieën. Angst voor de angst is vaak het gevolg, waardoor je nog meer belemmerd raakt in je dagelijkse leven.

Oorzaak

Vaak is de oorzaak van een fobie niet overduidelijk. In feite is het niet ongebruikelijk om een angst of fobie te ontwikkelen voor een situatie die schijnbaar geen verband lijkt te houden met de orginele traumatische situatie. Een voorbeeld hiervan is iemand die plotseling vliegangst ontwikkelt als gevolg van een traumatisch incident rond de tijd van een vlucht. Of iemand die een zeer stressvolle of angstige tijd doormaakt, bijvoorbeeld een relatiebreuk, veel in de auto zit en hierdoor een rij angst ontwikkeld. In deze situaties kan het zijn dat het vliegen of rijden zelf niet traumatisch was, alleen het onderbewustzijn hier wel een link mee legt. Waarschijnlijk wordt deze negatieve overtuiging alleen maar versterkt wanneer wij autorijden en vliegen gaan vermijden. Er ontstaat angst voor de angst.

  • Wil jij ook weer leven in vrijheid, zonder beperkingen?
  • Weer rust in je hoofd en zonder stress door het leven gaan?
  • Geen paniekgevoelens meer ervaren en weer genieten van alles?
 
 

Met hypnotherapie krijg jij de controle over je leven weer terug!

Hoe werkt het?

Jouw onderbewustzijn heeft opgeslagen dat sommige dingen gevaarlijk zijn, of eng. Dit heeft het ergens in je leven opgeslagen. Iemand in je omgeving schrok bijvoorbeeld zó enorm van een spin, waardoor jij als klein kind ook schrok. Je onderbewustzijn slaat dan op; spinnen zijn eng.

Of je hebt een spannende ervaring gehad op de snelweg, waarbij je geen controle had over wat er gebeurde. De adrenaline die daarbij vrij kwam zorgde ervoor dat jouw onderbewustzijn die ervaring opsloeg als; Pas op, gevaar!

Door middel van hypnose geven we je onderbewustzijn nieuwe, positieve suggesties waardoor de angst verdwijnt!
In het intakegesprek bespreken we wat jij graag wilt. Wat zijn je doelen? Wat wil je bereiken? We kijken naar hoe je leven eruit ziet wanneer je verlost bent van je angsten. Wat is er dan allemaal mogelijk? Hoe fijn voelt die vrijheid en een stressvrij leven.

Daarna maken we samen een behandelplan. Ik kijk samen met jou naar wat nodig is om weer zonder angst door het leven te gaan.

Vaak ben je met één sessie al verlost van de angst!

In sommige gevallen is een tweede of derde sessie nodig om tot de kern van je probleem te komen en dit op te lossen. Altijd doen we dit samen in overleg.

Jouw investering

Angsten en fobieën zijn vaak snel op te lossen met hypnotherapie. Soms is één sessie al genoeg.

De prijs voor een sessie bedraagt € 150,00

Wil je liever gebruik maken van een compleet pakket dan kun je er ook voor kiezen om

3 behandelingen in 1x te boeken

  • Intakegesprek
  • Drie hypnose sessies van 60 tot 90 minuten
  • Begeleiding en advies/coaching

Drie sessies vooraf aan de eerste sessie te voldoen in 1x € 415,00

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.