Slaapproblemen

Hoewel aanvallen van slapeloosheid normaal gesproken komen en gaan, kan dit ook gemakkelijk uit de hand lopen en een chronisch patroon worden. Zowel fysiek als mentaal leren ontspannen is iets dat je moet doen om in slaap te vallen en dat is precies wat hypnotherapie mogelijk maakt. Therapeutische hypnose leert je hoe je slaap kunt opwekken door je geest te ontspannen en je hersenen te conditioneren om tot rust te komen voor een goede nachtrust.

Er zijn verschillende manieren waarop mensen slaapproblemen kunnen ervaren. Je kunt sterke angst ervaren en merken dat je urenlang wakker ligt voordat je uiteindelijk in een korte en onrustige slaap wegdrijft. Sommige mensen kunnen snel in slaap vallen, maar merken dat ze ‘s nachts wakker worden, angstig en stressvol. Hun geest is gevuld met verontrustende gedachten, ze woelen en draaien rusteloos tot het aanbreken van de dag. Anderen kunnen de hele nacht in en uit de slaap vallen, niet de juiste rust krijgen die ze nodig hebben en uiteindelijk ‘s ochtends uitgeput wakker worden.

Nogmaals: het is biologisch normaal dat tijdens slaapcycli mensen kort wakker worden, de meeste mensen hebben dit niet eens bewust in de gaten. Wie regelmatig niet goed slaapt, functioneert overdag minder goed. Een slaapstoornis gaat dan gepaard met vermoeidheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. Ook lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn van een gebrek aan goede nachtrust. Je hebt weinig energie, een verminderde immuniteit (weerstand tegen ziekte) of allerlei pijnklachten. Hierbij kun je denken aan pijn in de nek, de schouders, de rug of op een toch al zwakkere plaats in het lichaam.

Wat kun je doen bij insomnia / slapeloosheid?

Niet goed kunnen inslapen, is vaak het gevolg van een te druk werk- of levensritme overdag (het brein is nog te overactief en komt niet tot rust). Ook te laat en teveel kijken op beeldschermen en telefoons zorgen voor veel klachten van slapeloosheid. Vaak liggen mensen nog te piekeren in bed omdat ze overdag de oorzaak van het gepieker niet aanpakken of nog niet kunnen aanpakken. Een andere oorzaak is teveel cafeïne, alcohol en structureel verkeerde voedingsgewoontes. Dit is gemakkelijk te verhelpen door te ontspannen voor het slapengaan en geen koffie of zware maaltijden te nuttigen enkele uren voor het slapengaan.

Hypnotherapie: een medicijnvrije oplossing voor jouw slaapproblemen

Door hypnotherapie zal je onderbewustzijn alle negatieve gedachten en gedragingen loslaten. Doordat slapen een gewoonte is, kan ‘niet slapen’ ook een gewoonte worden. Het onderbewustzijn heeft ook een geheugen voor slaap van goede kwaliteit. Therapeutische hypnose kan helpen om de goede slaap weer terug in je leven te laten komen. Je wordt in staat gesteld om elke negatieve slaap gewoonte los te laten en je natuurlijke vermogen om te slapen en te rusten terug te winnen.

Feit is dat je geboren bent met het vermogen om te slapen wanneer je maar wilt. Na het doorlopen van de hypnotherapie heb je het natuurlijk vermogen om gemakkelijk en snel, vredig en comfortabel in slaap te vallen hersteld. Je zult ook ervaren dat je meer energie hebt, wanneer je wakker wordt.

Bij slaaptherapie kijken wij tijdens de intake natuurlijk ook naar je gedrag gedurende de dag. Kijk je nog laat naar ‘schermpjes’ voor je gaat slapen, etc. Soms zijn er wat meer sessies nodig om echt goede resultaten te halen, natuurlijk gaat dit altijd in overleg.

Je kunt een losse sessie boeken 60-90 min € 150,00

Of er voor kiezen er 3 in 1x te boeken en te voldoen voor de eerste sessie voor € 415,00

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.