Yager Therapie® - Evidence based oplossingen

De Yager Therapie® is niet zomaar een methode. De evidence based Yager Therapie® is ruim 40 jaar geleden ontstaan. Het criterium daarbij was; het oplossen van psychische, psychosomatische en fysieke klachten, problemen en stoornissen door het vinden van de oorzaak. M.a.w. het is een oorzaak georiënteerde methode die niet de symptomen bestrijdt maar zich richt op de bron en dat ook nog eens in een relatief kort tijdsbestek. Het bestrijden van symptomen is als het maaien van gras om het onkruid te verdelgen. Het komt echter steeds weer terug totdat men het onkruid bij de wortel verwijderd.

Tal van onderzoeken en studies hebben bewezen dat een groot aantal cliënten baat heeft bij de Yager Therapie®. De resultaten van deze onderzoeken zijn vastgelegd en openbaar gemaakt. Opmerkelijke resultaten zijn ook behaald bij patiënten met Parkinson en beginnende Alzheimer. Uiteraard claimen we hier niet dat elke patiënt met deze verschijnselen te helpen is maar wat zou het mooi zijn als we ook deze categorie patiënten verlichting kunnen bieden.

Vast staat dat vele ziekte-symptomen ontstaan zijn uit een ophoping van emotionele en ingrijpende gebeurtenissen die gedurende ons verdere leven versterkt zijn. Hier bewijst zich het nut van de Yager Therapie®. Zoals dr. Yager zegt: “er is geen enkele andere therapievorm die ik ken, die zo effectief en efficiënt is als de Yagarian Therapy (Eng)”.

Wat kan ik behandelen met de Yager-Code®?

Eén van de meest gestelde vragen is: Wat kan ik behandelen met de Yager-Code? Met de Yager-Code kunnen zowel mentale, psychische als lichamelijke problemen aangepakt worden. Een lijst met mogelijke toepassingen is haast oneindig echter hieronder hebben we een opsomming gemaakt van veel voorkomede aandoeningen waarvoor cliënten de praktijk bezoeken en die reeds met succes werden behandeld:

 • Depressies, trauma’s, PTSS*
 • Chemisch- en sociaal verslavingsgedrag zoals roken, drugsgebruik, alcoholverslaving, gok- en gameverslaving, seksverslaving e.d.*
 • Persoonlijkheidsstoornissen*
 • Gewichtsreductie (bij emotie-eters)
 • Slaapproblemen (inslapen en doorslapen)
 • Angsten, fobieën en dwangneuroses
 • Chronische pijn
 • Spanningshoofdpijn, Migraine, Bronchiale Astma
 • Seksuele-, dermatologische- en gynaecologische klachten
 • Verbetering van het immuunsysteem (afweermechanismen)
 • Allerhande klachten die hun oorzaak in het verleden hebben

Prof. Dr. Edwin Yager is niet alleen de bedenker van deze alom geprezen methode, hij heeft de afgelopen 20 jaar ook uitvoerige studies en onderzoek gedaan (en laten doen) naar de werking ervan. De onderzoeksresultaten zijn gedocumenteerd en vastgelegd. Nevenstaand een beknopt overzicht van behaalde resultaten.

De Yager Therapie®

De Yager Therapie®, ontwikkeld door prof. dr. Edwin K. Yager, is een hypnotische techniek. Er vindt geen geen hypnotische inductie plaats en een diepe vorm van hypnose is hier niet nodig. Dit maakt dat de toepassing van de Yager-Code® ook geschikt is voor mensen die bijvoorbeeld vanwege geloofsovertuiging geen hypnose mogen toepassen. Daarnaast is het geschikt voor mensen waarbij een diepe hypnose niet mogelijk is.

De communicatie met het hoger bewustzijn, door dr. Yager ‘Centrum’ genoemd, verloopt bij voorkeur via ideosensorische waarnemingen, waarbij in dit geval het antwoord gegeven wordt door stemgebruik van de cliënt. Systematisch worden alle delen gezocht uit het verleden die invloed hebben op de klacht of het probleem om ze vervolgens in een ander kader te plaatsen (reframen, herconditioneren). 

Samenvatting

Zowel het Simpson Protocol als de Yager Therapie® zijn niet-directief en zeker discreet (beide therapieën werken niet met suggesties). Ze zijn daarnaast beide gericht op bronaanpak: ze pakken het probleem dus bij de wortel aan in plaats van zich te richtten op de symptomen. Daar waar het Simpson Protocol met name meer spirituele kenmerken heeft, is de Yager Therapie® meer ‘down to earth’.

Resultaat met Yager therapie

De methode is snel, effectief en efficiënt. Al na de eerste sessies zijn er merkbare resultaten. In totaal zijn er gemiddeld                                 3 behandelingen nodig. 

Kort samengevat zijn de voordelen van deze therapie:

 • Moeiteloze diepgaande veranderingsprocessen inzetten die zich in het onderbewustzijn afspelen. Hierbij wordt de oorzaak van de klachten aangepakt.
 • Meestal geen pijnlijke herbelevingen waardoor deze therapie niet emotioneel belastend is.
 • Toepasbaar op mentale, psychische en lichamelijke lichamelijke klachten.
 • Kortdurende therapie. Al na 1 sessie is verbetering waarneembaar.
 • Kan geïntegreerd worden met hypnotherapie.
 • Wetenschappelijk bewezen effectief!

Reken per behandeling op 1,5 tot 2 uur, zorg ervoor dat je hierna ook even je rust kunt pakken en niet een vergadering in hoeft te hollen. Kosten per behandeling € 175,00 

Na 2 uur komt er € 40,00 per 30 minuten of € 75,00 per uur bij.

Hoewel Yager Therapie® een veilige behandelmethode is, vervangt het niet een reguliere behandeling. Raadpleeg altijd je arts of medisch specialist voor advies. Verder is het raadzaam om je behandelend arts op de hoogte te stellen over de Yager Therapie® behandelingen en de daarbij behorende resultaten.

 

 

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.