Cursus Reiki Tera Mai

Allereerst wil ik je laten weten dat je bij het JA zeggen tegen een Reiki cursus, JA zegt tegen jezelf en de energie. Je nodigt daarmee krachtige en fijne Reiki energie uit om in jouw leven en lijf te stromen, je geeft jezelf toestemming om meer levensenergie op alle vlakken toe te laten.

Tijdens de Reiki cursus leer ik je hoe je jezelf en anderen kunt helen.
Reiki wordt vrij vertaald als ‘Universele Energie’. Het behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Het is een methode waarbij kosmische energie wordt overgebracht, waarbij hemel en aardenenergie met elkaar wordt verbonden.
Met Reiki kun je jezelf en anderen helen. Steeds meer mensen maken gebruik van het Reiki- genezingsproces om het oorspronkelijke evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.
De Reiki behandelaar maakt energieblokkades vrij met zijn of haar handen. De energie wordt doorgegeven vanuit de kosmos en is als het ware een doorgeefluik. Reiki is ontzettend krachtig. Er komt zowel fysiek als emotioneel hierdoor meer harmonie in het lichaam terug.
Om een Reiki behandelaar te kunnen worden, is een inwijding nodig.
Een inwijding kun je zien als een ceremonie. Het ontvangen van een Reiki inwijding is een krachtige spirituele ervaring. Er zijn verschillende niveaus binnen Reiki.

Reiki Tera Mai

De Reiki energie wordt doorgegeven door Masters als Kathleen Milner. Zij heeft haar helingsmethode de naam Tera-Mai gegeven. Deze Reiki energie biedt vooral de mogelijkheid Karma sneller uit te werken en kan gezien worden als een versterking en uitbreiding van de tot nu toe gebruikte vorm van Reiki. De basis van Tera Mai Reiki blijft het oorspronkelijke door Dr. Usui herontdekte Reiki.

Alle mensen beschikken over “Reiki”, het wordt bij de geboorte meegegeven. Het kanaal waar de Reiki energie door stroomt staat bij de geboorte open. Echter wordt het al snel in de eerste levensjaren gesloten. Tijdens een Reikicursus wordt dit kanaal opnieuw geopend en geactiveerd. Reiki is dus iets wat we van nature al hebben en is dan ook niets on- of bovennatuurlijks.

Zelfbehandeling met Reiki I bevordert zelfgenezing op lichamelijk en geestelijk gebied, helpt bij het opheffen van blokkades, werkt ontgiftend, ontspannend en helpt bij herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest. Je kunt jezelf hiermee helpen mochten er ziekte, een ongeval of psychische problemen nu of in de toekomst op je pad komen. Heb je de cursus (gedeeltelijk) gedaan, heb je altijd Reiki achter de hand. Ongeacht waar of wanneer dit nodig mocht zijn. De Reiki energie is dan altijd beschikbaar voor jou.

De Vier graden van Reiki Tera Mai:

Bij de Tera Mai eerste graad worden iemands kanalen geopend via de inwijding. Bij een Reiki-inwijding wordt er een groot concentraat energie samen gebundeld en in één keer doorgegeven. Op die manier wordt elke cel in je lichaam aangeraakt met Reiki-energie. De kern van jouw zijn, jouw essentie wordt aangeraakt en kan zo weer herkend worden, ruimte krijgen en beter stromen. Dit kan alleen een Tera Mai Master met de door hem / haar verworven methodiek.

Je leert jezelf te behandelen en je hiermee te versterken. Je leert jezelf ook beter kennen.

Reiki is onderverdeeld in drie graden of niveaus. Reiki 1 is het basis -niveau. Tijdens de cursus, worden oefeningen gedaan om je eigen energie goed te leren voelen en gronden. Ook wordt in de groepscursus gewerkt met inzicht kaarten om jezelf en elkaar beter te leren kennen. Er wordt in een sfeer van rust toegewerkt naar acceptatie, ontspanning en openheid. Hierdoor is de liefdevolle kwaliteit van de Reiki -energie goed waarneembaar in jezelf en in de eventuele groep. Je kunt deze cursus ook alleen/prive doen.
Verder worden je Reiki -kanalen geopend (de inwijding) op basisniveau en leer je Reiki – behandelingen te geven. Met Reiki 1 kun je heel goed andere personen, dieren, planten etc. behandelen. Het is echter ook uitermate geschikt voor zelfbehandeling.

Nadat je de inwijding van Reiki Tera-Mai eerste graad hebt mogen ontvangen en de daarbij toebehorende behandelmethodieken, is het belangrijk naar jezelf te luisteren. Ben je enthousiast dan is het zeker passend voor jou om verder te gaan!

Tera Mai II

Reiki 2 geeft een belangrijke verdieping in de Reiki, waarbij de kracht van de energie sterk toeneemt. Dit is voor de cursist duidelijk merkbaar en heeft ook invloed op zijn of haar spirituele bewustwording en ontwikkeling. Doordat de behandelingen die je na Reiki 2 kunt geven zoveel krachtiger zijn, kun je in veel kortere tijd een goede behandeling geven. Bovendien krijg je de beschikking over een aantal Tera-Mai Symbolen om mee te werken. Hiermee kun je ook behandelingen op afstand los van tijd en ruimte gaan geven.

Na de inwijding in de tweede graad komt er (weer) op alle vlakken veel beweging in jou. 

Voor deze cursus maken wij meerdere afspraken, voor oa verschillende inwijdingen. Deze afspraken maken wij in overleg, tussen de eerste en de tweede afspraak zit minimaal 21 dagen voor het reinigingsproces.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat indien aan de voorwaarden is voldaan.

Wanneer je er voor kiest om de Tera Mai III Mastergraad te halen voor jezelf, of om leraar te worden en het Reiki systeem door te geven:

Je kunt er voor kiezen om, na je Reiki 1 en 2 inwijdingen, een verdere, hele mooie, verdieping in de Reiki aan te gaan door de Reiki 3 cursus te volgen en daar bij de Reiki 3 inwijding te ontvangen. Reiki 3 geeft je de inwijding op zielsniveau. Dat betekent o.a. dat de vraag en bewustwording van wie jij werkelijk, ten diepste bent zich steeds meer zal gaan aandienen. Je zult je steeds meer bewust gaan worden van het verschil in waarnemen en handelen vanuit emoties en vaste (denk-)patronen (ego -bewustzijn), en waarnemen en handelen vanuit je hart en onvoorwaardelijke liefde (ziels – bewustzijn). Dit betekent een zuiveringsproces, waarbij een transformatieproces op gang komt.

Deze cursus bestaat uit 2 onderdelen, die los van elkaar te volgen zijn: Reiki 3 healer en Reiki 3 master.

Onderwerpen die bij de Reiki healer cursus aan de orde zullen komen zijn;

  • Het ego, het ik (de beslisser) en de ziel; * Onvoorwaardelijkheid en vergeving;
  • Angst en liefde;
  • Wederkerigheid;
  • Leiding, zowel innerlijke als van gidsen;
  • De 10 voorbereidings – en afrondingspunten van een Reiki -behandeling
  • Voorbereiding van je lichaam op de inwijding;

Daarna is het mogelijk om te leren om zelf inwijdingen te geven tijdens de Reiki 3 master opleiding.  Hiervoor maken wij meerdere afspraken in overleg. Tijdens deze lessen leer je hoe je zelf een Reiki-cursus kunt geven (1, 2 en 3), en hoe je de inwijdingen moet doen.

Tera Mai IV-VII zijn nieuwe inwijdingen die aan Kathleen Milner in september 2009 zijn door gegeven. De inwijding werkt via de Solar-Plexus aan je eigen ego en zet een beschermende energie om je heen. Deze beschermde energie versterkt niet alleen je eigen energieveld maar, alle energie waar je mee werkt. Je zult meer vanuit liefde gaan werken. Alleen Masters kunnen deze inwijding ontvangen.

Reiki is een geschenk aan jezelf waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Vorige week woensdag 17 augustus heb ik bij Anita Zonneveld mijn examen mogen doen voor de Reiki 1, wat voor ons beide een bijzondere ervaring op zich was.
Nu afgelopen dinsdag heef Anita mij de inwijding gegeven voor de Reiki 2, tranen schoten in mijn ogen, ik voelde mij enorm dankbaar dat ik dit mocht ontvangen, wat een wonderlijke ervaring was dat!
Al jaren heb ik het gevoel dat ik energie met mijn handen kan en mag doorgeven, maar telkens kwam er dan een stemmetje in mijn hoofd die vertelde dat dit alleen voor echte spirituele mensen is weggelegd… wat natuurlijk een totale onzin is, weet ik nu.
We kunnen het allemaal, we zijn ermee geboren, het is zelfs ons geboorterecht!
Als ik mijn handen opleg dan begint de Reiki energie meteen te stromen, en nu na mijn 2de inwijding is de energie zelfs nog warmer geworden… wonderlijk vind ik het!
De Reiki energie heeft mijn leven een totale nieuwe wending gegeven en het geeft mij een warm gevoel van thuiskomen… 🥰🙏🏻💖

Tarieven voor Reiki Tera Mai:

Wat kost een Cursus Reiki Tera Mai

Reiki Tera Mai  I € 150,00  tijd 90 tot 120 minuten 

Reiki Tera Mai II € 250,00  1x 90 minuten 2x 60 minuten

Reiki Tera Mai III Healer/Leraarschap € 500,00 bestaat uit meerdere afspraken, samen overeen te komen.

Reiki Tera Mai IV, V, VI en VII  € 200,00 inclusief cursus matriaal afspraken samen overeen te komen.

Allen inclusief lesmateriaal en certificaat.

Als je in een keer kiest voor het volledige traject van Reiki Tera Mai, krijg je de inwijding IV t/m VII cadeau.
Je krijgt dus €200,00 korting op het volledige bedrag van €1100,00 en betaalt slechts in een keer €900,00

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.