Reiki

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en door handoplegging doorgegeven kan en mag worden. Deze krachtige helende energie mag ik doorgeven en deze werkt helend op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Als je antwoord zoekt op de vraag ‘wat is Reiki’, dan kun je stellen dat Reiki een holistische helingsmethode is. Dat betekent dat er op verschillende holistische niveaus heling wordt gecreëerd: holisme gaat uit van het feit dat alles met elkaar samenhangt en één geheel vormt. Zo kun je er op verschillende niveaus mee werken en de verbinding (weer) voelen. Reiki betekent Universele Levensenergie die tijdens de behandeling door het lichaam stroomt. Door middel van handoplegging op delen van je lichaam stroomt de energie naar die punten die uit balans zijn. Heb je veel lichamelijke pijnen of ben je gespannen, dan zal de energie daar naar toe gaan. Reiki vult het tekort aan en is helend.

Reiki behandeling

Iedereen geeft Reiki op zijn eigen manier

Reiki kan heel persoonlijk zijn en iedere Reiki-beoefenaar kan zijn eigen elementen eraan toevoegen. Ook ik doe dat: ik voeg verschillende elementen toe om de heling te bevorderen. Hoe zit dat? Een voorbeeld: een yogaleraar die ademhalingsoefeningen doet én Reiki praktiseert, zal de Reiki anders benaderen dan een psychotherapeut of een Sjamaan die Reiki praktiseert. Iedereen geeft – bewust en onbewust – door wat bij hem zelf het meeste resoneert.

Terwijl jij relaxed ligt, wordt door middel van verschillende en bepaalde handposities universele energie doorgegeven. Als je het onplezierig vindt om direct aangeraakt te worden dan houd ik mijn handen enige centimeters boven je lichaam.  Reiki vindt zelf altijd de juiste weg. In deze drukke maatschappij “moet” je van alles. Grote kans dat je allerlei ballen omhoog moet houden, op je werk, als ouder, in je relatie, als vriend(in)…  Hebben we het nog niet eens over de onverwachte gebeurtenissen die altijd op het verkeerde moment komen. 

Wat wanneer je weerstand voelt?

Weerstand kan betekenen dat er iets (te) kwetsbaars ligt opgeslagen op een plek in het lichaam. Mensen kunnen op verschillende manieren weerstand bieden. Bijvoorbeeld door met spieren een ‘muurtje’ te bouwen als bescherming, of door ervoor weg te gaan. Weggaan is bijvoorbeeld naar het hoofd gaan, niet meer aanwezig zijn in het lijf en de onmogelijkheid om bij de sensaties in het lichaam te blijven.  Natuurlijk zal ik je altijd aanmoedigen om bij je gevoelens te blijven, alles mag er zijn, niets is gek.

Een behandeling brengt je lichaam en je hoofd tot rust. Daarnaast kan het lichamelijke klachten verlichten.

Reiki op afstand

Ik stuur met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar je toe. Hierbij is de intentie van mij het belangrijkste. De symbolen zijn een sleutel waarmee het makkelijker is om toegang tot de Reiki energie te krijgen. Reiki op afstand kan gegeven worden aan mensen, dieren en planten. Kortom aan alle levende wezens, locaties en situaties op afstand. Het voordeel van Reiki op afstand is dat de energie je kan bereiken waar en wanneer je maar wilt, dus ook wanneer het niet mogelijk is om een fysieke behandeling te ontvangen. De afstand maakt niets uit.

Je hoeft zelf niets te doen om Reiki te krijgen, eigenlijk is het ECHT NIETS DOEN, de beste staat om Reiki te ontvangen. Ontspannen ZIJN en een behandeling aanvragen en dankbaar ontvangen is al genoeg. Paradoxaal genoeg is dit niet altijd makkelijk en waarschijnlijk één van de redenen waarom je een behandeling boekt.

Ik heb voor een behandeling op afstand alleen een naam en geboortedatum nodig als het om een persoon of levend wezen gaat.

De behandeling is verdeeld over 3 dagen van elk 15 minuten.

Tarieven:

  • Reiki behandeling 60 min € 75,00 of 90 min € 100,00
  • Reiki op afstand € 70,00 (onderverdeeld in drie dagen)

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.